TI1 - İş Portföy Para Piyasası (TL) Fonu 108,3 milyar lira büyüklüğe ulaştı
TI1 - İş Portföy Para Piyasası (TL) Fonu, 108,3 milyar lira büyüklüğe ulaşarak Türkiye'de 100 milyar lira eşiğini aşan lira yatırım fonu oldu. TI1 Fonu yılbaşından bu yana %45,78 ile enflasyon üzerinde bir getiri yarattı.
Dönemsel Ekonomik Göstergeler - Ekim 2024
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ve eylül aylarında politika faizini %50’de sabit tuttu. Eylül PPK toplantısında metinde yapılan bazı ifade değişiklikleri faiz indirimlerine başlamadan önce para politikası duruşunda bir miktar yumuşama olduğu şeklinde yorumlandı.
Dönemsel Ekonomik Göstergeler - Ağustos 2024
Küresel Bileşik PMI bu yılın ilk çeyreğindeki ortalama 52 değerinin ardından ikinci çeyrekte 53 değerini aldı ve aktivitede hızlanma olduğunu yansıttı. Küresel ekonomiye dair veriler imalat sektöründe zayıflık olduğunu, hizmet sektörünün ise sürükleyici konumunda kalmaya devam ettiğini gösteriyor.
Yeni Gözde Yatırım Fonları Mı?
Yatırım araçlarının yıl başından bu yana getirilerine bakarsak; Borsa İstanbul yüzde 43, dolar/ TL yüzde 11, gram altın yüzde 26 kazandırırken; hisse senedi fonu yüzde 50, değişken fon yüzde 30, fon sepeti fonu yüzde 27 kazandırdı. Peki, hisse senedi mi, hisse senedi fonu mu; para piyasası fonları yeni gözde mi; teknoloji fonlarında hala fırsat var mı; önümüzdeki süreçte hangi fon türleri öne çıkar?
Dönemsel Ekonomik Göstergeler - Haziran 2024
Türkiye ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yıldan yıla %5,7 büyüdü. Büyümenin kompozisyonundaki iyileşme devam etti. İç talebin büyümeye olan katkısı bir önceki çeyreğe kıyasla azalırken net dış talep 5 çeyreğin ardından ilk kez olmak üzere büyümeyi yukarı itti.
Dönemsel Ekonomik Göstergeler - Nisan 2024
İş Portföy Araştırma Bölümü Uzmanı Ekin Zihni dönemsel ekonomik göstergeleri değerlendirdi: Türkiye ekonomisi 2023 yılının son çeyreğinde yıldan yıla %4 büyüdü. Bu dönemde tüketim harcamaları önceki çeyreklerde olduğu gibi büyümenin ana sürükleyicisiydi. 2023 yılının tamamında reel GSYH artışı %4,5 olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk çeyreğine dair veriler ise üretimde bir miktar toparlanmaya, tüketimde ise güçlü seyre işaret etti.
Sezgin: Nisan'da faiz değişikliği beklemiyoruz
Nisan'da faiz değişikliği beklemiyoruz. Yıl döviz arz-talep dengesini sağlamanın zorlaşacağını genelinde TL faizlerin reel getiri sunması nedeniyle öngördüğümüz Ekim-Kasım döneminde yurtiçi piyasalara TL'ye yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından daha dayanıklılık kazandıracağını değerlendiriyorum.
Dönemsel Ekonomik Göstergeler - Şubat 2024
İş Portföy Araştırma Müdürü Hande Şekerci dönemsel ekonomik göstergeleri değerlendirdi: Jeopolitik risklerin küresel ölçekte enflasyonist baskıları güçlendirmesi ihtimali piyasaların son dönemde aklına gelen unsurlardan biri olurken aynı zamanda bu durumun gelişmiş ülke merkez bankalarından bu sene içinde beklenen faiz indirimlerini de ötelemesi ihtimali ana riskler arasında yer aldı.